Elazığ’da afetlere hazırlık çalışmaları kapsamında ELDAK ile Türk Kızılayı, ortaklaşa düzenlenen deprem tatbikatı ile ekiplerin saha tecrübesini artırdı. Senaryoya göre 6.8 büyüklüğünde meydana gelen Sivrice merkezli deprem sonrasında oluşan enkaz alanında ekiplerin müdahale süreçleri uygulamalı olarak test edildi.

Elazığ’da Kasım Ayında 270 Kaza Meydana Geldi, 1 Kişi Hayatını Kaybetti
Elazığ’da Kasım Ayında 270 Kaza Meydana Geldi, 1 Kişi Hayatını Kaybetti
İçeriği Görüntüle

Tatbikat sürecinde enkaz yönetimi, arama-kurtarma yöntemleri, telsiz üzerinden haberleşme, yaralı tespiti ve tahliye gibi kritik aşamalar adım adım gerçekleştirildi. Kurum ekipleri, oluşturulan senaryo kapsamında koordinasyon ve operasyon kabiliyetlerini geliştirme fırsatı buldu.

Tatbikatın, afet anlarında daha hızlı organize olunması ve kurumlar arası iş birliğinin güçlendirilmesi amacıyla düzenlendiği belirtildi. Çalışmanın, ilerleyen dönemlerde yapılacak benzer hazırlık faaliyetleri için önemli bir örnek niteliği taşıdığı ifade edildi.