Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’nün 178. kuruluş yıl dönümünde yaptığı açıklamada, uzun süredir çözüm bekleyen 2B arazileriyle ilgili kapsamlı bir çalışma başlatıldığını duyurdu. Kurum, ülke genelinde kayıt dışı kalan hiçbir 2B arazisinin kalmayacağını vurgulayarak, yıl sonuna kadar tüm tespit işlemlerinin tamamlanacağını bildirdi.
Bu önemli gelişmeye ilişkin değerlendirmelerde bulunan AK Parti Elazığ Milletvekili Prof. Dr. Erol Keleş, açıklanan düzenlemenin uzun yıllardır devam eden mülkiyet sorunlarını ortadan kaldıracağını belirtti. Keleş, özellikle tapusuz arazilerde yaşanan mağduriyetlerin son bulacağını ve vatandaşların yıllardır beklediği haklarına kavuşacaklarını dile getirdi.
Keleş, söz konusu adımın yalnızca bireysel haklar açısından değil, aynı zamanda ekonomik açından da önemli sonuçlar doğuracağını ifade ederek, “Bu alanların kayıt altına alınması; tarım, sanayi, turizm ve konut gibi birçok sektörde yeni yatırım fırsatlarının önünü açacak, ülke ekonomisine ciddi katkı sağlayacaktır” dedi.
Elazığ’da da benzer sorunların zaman zaman gündeme geldiğini hatırlatan Keleş, il genelinde yürütülecek çalışmaların yakından takip edildiğini söyledi. Yapılacak tespitlerin ardından tapuların dağıtılmasıyla birlikte hemşehrilerin mülkiyet güvencesi kazanacağını, bu sayede yatırımların daha sağlam temellere oturtulacağını kaydetti.
Prof. Dr. Erol Keleş, ayrıca, tapu süreçlerinin dijital altyapılarla güçlendirileceğine dikkat çekerek, taşınmaz verilerinin artık daha şeffaf ve erişilebilir hale geleceğini vurguladı. Bu gelişmenin yatırımcılara da güven sağlayacağını ifade eden Keleş, doğru bilgiye ulaşmanın kalkınma hedeflerine büyük katkı sunacağını sözlerine ekledi.