Elazığ’ın 2020 ve 6 Şubat 2023 depremlerinden en fazla etkilenen bölgelerinden olan Nailbey ve Kültür Mahallesi'nde, kentsel dönüşüm projesi için uzlaşma görüşmeleri başladı. Elazığ Belediyesi, bu projeyi hayata geçirmek için önceki süreçte talep başvurularını almıştı. Bugün başlayan uzlaşma görüşmeleri, 1 Haziran 2025 tarihinde sona erecek.

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları'nın "Dirençli Şehirlerde Elazığ Vizyonu" projeleri arasında yer alan bu kentsel dönüşüm çalışmaları, şehre yeni bir yaşam alanı kazandırmayı hedefliyor. Proje, doğuda Bosna Hersek Bulvarı, batıda Şehit İdris Doğan Caddesi’ne kadar uzanan General Hakkı Talay Caddesi ve Bağlar Sokak arasında yer alan toplamda 8 adayı kapsayacak.

Proje kapsamında, 930 konut, 174 ofis ve iş yeri dönüştürülecek. Şu ana kadar, 725 bağımsız bölüm için ön talep formu dolduruldu ve proje alanı için gayrimenkul değerleme ve borçlanma muvafakatnamelerinin hazırlık süreci tamamlandı.

Elazığ Belediyesi Basın-Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, uzlaşma görüşmelerinin 22 Nisan 2025 ile 1 Haziran 2025 tarihleri arasında gerçekleştirileceği belirtildi. Vatandaşların, görüşmelere katılabilmek için Nailbey Cami yakınındaki Kentsel Dönüşüm Ofisi’ne başvurması gerektiği ifade edildi.

Projenin hayata geçebilmesi için, borçlanma muvafakatnamelerinde en az yüzde 70’lik bir çoğunluğun sağlanması gerektiği de vurgulandı. Bu çoğunluk sağlandıktan sonra, uzlaşmaya katılmayan hak sahiplerinin taşınmazları, kamulaştırma bedeli ödenerek dönüşüm süreci tamamlanacak.