Elazığ’ın Kovancılar ilçesinde yeşil alanların artırılması ve çevre düzenlemelerinin güçlendirilmesi amacıyla başlatılan çalışmalar hız kesmeden devam ediyor. Kovancılar Belediye Başkanı Vahap Gök, ilçenin doğa ve çevre dostu projelerle donatılması için Elazığ Orman Fidanlık Şefliği ve Tunceli Orman Fidan Şefliği’ni ziyaret ederek yetkililerle bir araya geldi.

Başkan Gök, ziyaret sırasında Altınova Orman Fidanlık Şefliği ve Tunceli Orman Fidan Şefliği yetkilileriyle ilçedeki mevcut yeşil alanların durumu, yapılacak yeni park ve mesire alanları ile fidan dikim çalışmaları hakkında istişarelerde bulundu. İlçeye kazandırılacak yeni yeşil alanlar sayesinde vatandaşların daha rahat nefes alabileceği, ailelerin ve gençlerin zaman geçirebileceği mekânlar oluşturulacak.

Milletvekili Keleş, Şorşor Deresi Islah Projesi’nde Detaylı İnceleme Yaptı
Milletvekili Keleş, Şorşor Deresi Islah Projesi’nde Detaylı İnceleme Yaptı
İçeriği Görüntüle

Başkan Gök, incelemelerin ardından yaptığı açıklamada, “Fidanlık alanında yapılan çalışmalar ve incelemeler sonucunda ilçemiz için planladığımız projeleri daha sağlıklı bir şekilde hayata geçireceğiz. Parklarımız, mesire alanlarımız ve şehir merkezi düzenlemelerimizle Kovancılar’ın yeşil dokusunu güçlendireceğiz. Gösterdikleri ilgi ve misafirperverliklerinden dolayı yetkililerimize teşekkür ediyorum” dedi.

Gök ayrıca, ilçedeki ağaçlandırma ve çevre projelerinin önümüzdeki dönemde de devam edeceğini vurgulayarak, “Amacımız, Kovancılar’ı doğayla bütünleşmiş, yeşil ve yaşanabilir bir şehir haline getirmek. Tüm vatandaşlarımızı da bu çalışmalarımıza destek olmaya davet ediyoruz” ifadelerini kullandı.