Şemsettin Yılmaz Yeni
Tesla Holding

KADEM, 28. Yılında 28 Şubat’ın Bir ‘Zihniyet Meselesi’ Olduğunu Hatırlatıyor

Gündem (Elazığ Bülten) - Elazığ Bülten İnternet Haberciliği | 27.02.2025 - 13:55, Güncelleme: 27.02.2025 - 13:59 983 kez okundu.
 

KADEM, 28. Yılında 28 Şubat’ın Bir ‘Zihniyet Meselesi’ Olduğunu Hatırlatıyor

Kadın ve Demokrasi Vakfı (KADEM), 28 Şubat sürecinin Türkiye'nin demokrasisine ve kadınlara yönelik zihniyet temelli ayrımcılığını vurgulayan bir farkındalık kampanyası başlattı. Kampanya, iş dünyasına çağrı yaparak adalet ve eşitlik temalı bir anlayışın hakim olmasını hedefliyor.

Kadın ve Demokrasi Vakfı (KADEM), 28 Şubat’ın 28. yıl dönümüne özel bir farkındalık kampanyası başlattı. Kampanya, 28 Şubat sürecinde yaşananların Türkiye'nin demokrasisini hedef alan "bir zihniyet meselesi" olduğuna dikkat çekiyor. Kampanya ile, yıllar geçse de bu zihniyetin etkilerinin sürdüğü vurgulanırken, bir açık mektup aracılığıyla iş dünyasına çağrı yapılıyor. KADEM, kampanya kapsamında hazırladığı animasyon filmle de dikkat çekiyor. Filmde, 28 Şubat sürecine dair yasaklayıcı ifadeler, "Bir Zihniyet Meselesi" olarak tanımlanan 28 Şubat'ın zihinsel yapısını yansıtmak amacıyla ‘çürümüş bir beynin’ içinden geçen düşünceler olarak gösteriliyor. “Okula böyle giremezsin!”, “Başörtüsüz daha güzelsin!” gibi ifadelerle, dönemin yasakçı ve ayrımcı söylemleri yeniden izleyiciye aktarılıyor. Kadın ve Demokrasi Vakfı, adil ve kalıcı çözümler üreterek güvenli bir toplum inşa etmek amacıyla bu kampanyayı hayata geçirdi. KADEM, 28 Şubat sürecinin yalnızca bireysel mağduriyetlere değil, aynı zamanda Türkiye'nin demokrasisine de darbe vurduğunu belirterek, günümüzde hâlâ varlığını sürdüren bu zihniyetin görünür hale getirilmesini ve etkisizleştirilmesini hedefliyor. Kampanya kapsamında iş dünyasına yönelik bir açık mektup yayımlandı. Mektupta, kadınların iş dünyasında karşılaştığı ayrımcılıklara dikkat çekilerek, bu zihniyetin hala günümüzde farklı şekillerde ortaya çıktığı ifade ediliyor. Zeynep'in hikâyesiyle örneklendirilen mektupta, başörtüsü nedeniyle iş başvurusunda ayrımcılığa uğrayan bir kadının yaşadığı mağduriyet vurgulanıyor. KADEM, iş dünyasına şu çağrıyı yapıyor: "Özgür ve eşit bir şekilde çalışmak isteyen kadınların engellenmesine izin vermeyin." KADEM’in kampanyası, 28 Şubat zihniyetinin tarihin karanlık sayfalarına gömülmesi için iş dünyasından adalet ve hakkaniyet temelli bir anlayışın hâkim olmasına destek verilmesi gerektiğini vurguluyor.
Kadın ve Demokrasi Vakfı (KADEM), 28 Şubat sürecinin Türkiye'nin demokrasisine ve kadınlara yönelik zihniyet temelli ayrımcılığını vurgulayan bir farkındalık kampanyası başlattı. Kampanya, iş dünyasına çağrı yaparak adalet ve eşitlik temalı bir anlayışın hakim olmasını hedefliyor.

Kadın ve Demokrasi Vakfı (KADEM), 28 Şubat’ın 28. yıl dönümüne özel bir farkındalık kampanyası başlattı. Kampanya, 28 Şubat sürecinde yaşananların Türkiye'nin demokrasisini hedef alan "bir zihniyet meselesi" olduğuna dikkat çekiyor. Kampanya ile, yıllar geçse de bu zihniyetin etkilerinin sürdüğü vurgulanırken, bir açık mektup aracılığıyla iş dünyasına çağrı yapılıyor.

KADEM, kampanya kapsamında hazırladığı animasyon filmle de dikkat çekiyor. Filmde, 28 Şubat sürecine dair yasaklayıcı ifadeler, "Bir Zihniyet Meselesi" olarak tanımlanan 28 Şubat'ın zihinsel yapısını yansıtmak amacıyla ‘çürümüş bir beynin’ içinden geçen düşünceler olarak gösteriliyor. “Okula böyle giremezsin!”, “Başörtüsüz daha güzelsin!” gibi ifadelerle, dönemin yasakçı ve ayrımcı söylemleri yeniden izleyiciye aktarılıyor.

Kadın ve Demokrasi Vakfı, adil ve kalıcı çözümler üreterek güvenli bir toplum inşa etmek amacıyla bu kampanyayı hayata geçirdi. KADEM, 28 Şubat sürecinin yalnızca bireysel mağduriyetlere değil, aynı zamanda Türkiye'nin demokrasisine de darbe vurduğunu belirterek, günümüzde hâlâ varlığını sürdüren bu zihniyetin görünür hale getirilmesini ve etkisizleştirilmesini hedefliyor.

Kampanya kapsamında iş dünyasına yönelik bir açık mektup yayımlandı. Mektupta, kadınların iş dünyasında karşılaştığı ayrımcılıklara dikkat çekilerek, bu zihniyetin hala günümüzde farklı şekillerde ortaya çıktığı ifade ediliyor. Zeynep'in hikâyesiyle örneklendirilen mektupta, başörtüsü nedeniyle iş başvurusunda ayrımcılığa uğrayan bir kadının yaşadığı mağduriyet vurgulanıyor. KADEM, iş dünyasına şu çağrıyı yapıyor: "Özgür ve eşit bir şekilde çalışmak isteyen kadınların engellenmesine izin vermeyin."

KADEM’in kampanyası, 28 Şubat zihniyetinin tarihin karanlık sayfalarına gömülmesi için iş dünyasından adalet ve hakkaniyet temelli bir anlayışın hâkim olmasına destek verilmesi gerektiğini vurguluyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve elazigbulten.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.