Fırat Üniversitesi’nde öğrenci topluluklarının öncülüğünde anlamlı bir sinema etkinliği gerçekleştirilecek. 20 Mayıs Salı günü saat 17.00’de Fen Edebiyat Fakültesi bünyesindeki Prof. Dr. Bahaeddin Ögel Konferans Salonu, Gazze’de yaşanan trajediyi sinema diliyle anlatan bir etkinliğe kapılarını açacak.

Sinema Topluluğu, Düşünce Akademi Topluluğu, Psikoloji ve İnsan Topluluğu, Sınıf Eğitimi Öğrenci Topluluğu ve İlahiyat Fakültesi NEFHA Öğrenci Topluluğu’nun iş birliğiyle düzenlenen etkinlikte, Gazze’de yaşanan insan hakları ihlallerini konu alan “Farha” filmi izleyicilerle buluşacak.

Film gösterimi, Filistin halkının yaşadığı acıları daha derinlemesine kavramayı amaçlıyor. Katılımın ücretsiz olduğu etkinlik, üniversite öğrencileri başta olmak üzere tüm duyarlı bireyleri bir araya getirmeyi hedefliyor.