Şemsettin Yılmaz Yeni
Tesla Holding

Elazığ’da Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele İçin Sempozyum Düzenlendi

Elazığ (Elazığ Bülten) - Elazığ Bülten İnternet Haberciliği | 28.02.2025 - 10:49, Güncelleme: 28.02.2025 - 10:49 682 kez okundu.
 

Elazığ’da Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele İçin Sempozyum Düzenlendi

Beyaz Ev Projesi ile şiddete maruz kalanlara ve faillerine yönelik çalışmalar yürütülüyor.

Elazığ’da kadına yönelik şiddetle mücadeleye dikkat çekmek amacıyla “Şiddetin İzi” konulu bir sempozyum düzenlendi. Fırat Tıp Birliği Öğrencileri tarafından organize edilen etkinlik, Elazığ Belediyesi, Elazığ Emniyet Müdürlüğü ve Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın destekleriyle Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Şiddetle Mücadelede Toplumsal Bilinç Vurgusu Sempozyumda, şiddetin nedenleri, önlenmesine yönelik çalışmalar ve çözüm yolları ele alındı. Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Metin Kaya Gürgöze, şiddetin yalnızca bireysel bir sorun olmadığını belirterek, toplumun bu konuda ortak bir tavır sergilemesi gerektiğini ifade etti. Beyaz Ev Projesi Tanıtıldı Elazığ Valisi Numan Hatipoğlu’nun eşi ve Uzman Psikolojik Danışman Dr. Ayfer Hatipoğlu, şiddetle mücadele kapsamında yürütülen Beyaz Ev Aile Merkezi projesi hakkında bilgi verdi. İstanbul’da başlatılan ve Elazığ’da da uygulamaya konulan proje ile hem şiddete maruz kalanlara hem de şiddet uygulayanlara yönelik çalışmalar yapıldığı belirtildi. Beyaz Ev’in, uzun vadede hukuki zemine oturtulmasının hedeflendiği ifade edildi. Uzmanlar Şiddetin Farklı Boyutlarını Ele Aldı Sempozyumda, uzman isimler tarafından kadına yönelik şiddetin farklı yönleri detaylı şekilde ele alındı: Komiser Yardımcısı Sevim Cengiz Usta, kadına yönelik şiddet olaylarında emniyetin rolü ve koruma mekanizmaları hakkında bilgi verdi. Doç. Dr. Turgay Börk, adli tıp incelemelerinin şiddet vakalarındaki önemini vurguladı ve Elazığ’da yapılan bir araştırmanın sonuçlarını paylaştı. Av. Demet Kayaoğlu, şiddete maruz kalan kadınların hukuki hakları ve başvurabilecekleri yasal yolları anlattı. Prof. Dr. Ebru Önalan, şiddetin genetik yönüne dikkat çekerek, yaklaşık 40 genin şiddet eğilimi ile ilişkili olduğunu belirtti ve genetik yatkınlık testlerinin mümkün olduğunu ifade etti. Sempozyum, kadına yönelik şiddetle mücadelede farkındalık oluşturmayı amaçlayan akademik ve hukuki değerlendirmelerin ardından sona erdi.
Beyaz Ev Projesi ile şiddete maruz kalanlara ve faillerine yönelik çalışmalar yürütülüyor.

Elazığ’da kadına yönelik şiddetle mücadeleye dikkat çekmek amacıyla “Şiddetin İzi” konulu bir sempozyum düzenlendi. Fırat Tıp Birliği Öğrencileri tarafından organize edilen etkinlik, Elazığ Belediyesi, Elazığ Emniyet Müdürlüğü ve Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın destekleriyle Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Şiddetle Mücadelede Toplumsal Bilinç Vurgusu

Sempozyumda, şiddetin nedenleri, önlenmesine yönelik çalışmalar ve çözüm yolları ele alındı. Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Metin Kaya Gürgöze, şiddetin yalnızca bireysel bir sorun olmadığını belirterek, toplumun bu konuda ortak bir tavır sergilemesi gerektiğini ifade etti.

Beyaz Ev Projesi Tanıtıldı

Elazığ Valisi Numan Hatipoğlu’nun eşi ve Uzman Psikolojik Danışman Dr. Ayfer Hatipoğlu, şiddetle mücadele kapsamında yürütülen Beyaz Ev Aile Merkezi projesi hakkında bilgi verdi. İstanbul’da başlatılan ve Elazığ’da da uygulamaya konulan proje ile hem şiddete maruz kalanlara hem de şiddet uygulayanlara yönelik çalışmalar yapıldığı belirtildi. Beyaz Ev’in, uzun vadede hukuki zemine oturtulmasının hedeflendiği ifade edildi.

Uzmanlar Şiddetin Farklı Boyutlarını Ele Aldı

Sempozyumda, uzman isimler tarafından kadına yönelik şiddetin farklı yönleri detaylı şekilde ele alındı:

  • Komiser Yardımcısı Sevim Cengiz Usta, kadına yönelik şiddet olaylarında emniyetin rolü ve koruma mekanizmaları hakkında bilgi verdi.
  • Doç. Dr. Turgay Börk, adli tıp incelemelerinin şiddet vakalarındaki önemini vurguladı ve Elazığ’da yapılan bir araştırmanın sonuçlarını paylaştı.
  • Av. Demet Kayaoğlu, şiddete maruz kalan kadınların hukuki hakları ve başvurabilecekleri yasal yolları anlattı.
  • Prof. Dr. Ebru Önalan, şiddetin genetik yönüne dikkat çekerek, yaklaşık 40 genin şiddet eğilimi ile ilişkili olduğunu belirtti ve genetik yatkınlık testlerinin mümkün olduğunu ifade etti.

Sempozyum, kadına yönelik şiddetle mücadelede farkındalık oluşturmayı amaçlayan akademik ve hukuki değerlendirmelerin ardından sona erdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve elazigbulten.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.