Elazığ’da “Gazze İçin El Ele” Kampanyası Başlatıldı
Elazığ’da “Gazze İçin El Ele” Kampanyası Başlatıldı
Elazığ Valiliği koordinasyonunda sivil toplum kuruluşları ve basın temsilcilerinin katılımıyla düzenlenen toplantıda, İçişleri Bakanlığı öncülüğünde başlatılan “Gazze İçin El Ele” yardım kampanyasına destek çağrısı yapıldı.
Elazığ Valiliği koordinasyonunda sivil toplum kuruluşları ve basın temsilcilerinin katılımıyla düzenlenen toplantıda, İçişleri Bakanlığı öncülüğünde başlatılan “Gazze İçin El Ele” yardım kampanyasına destek çağrısı yapıldı.
Elazığ Valiliği tarafından düzenlenen toplantıda, İçişleri Bakanlığı öncülüğünde ve AFAD koordinasyonunda başlatılan “Gazze İçin El Ele” yardım kampanyasına ilişkin bilgilendirme yapıldı. Toplantıya sivil toplum kuruluşları, basın mensupları ve kamu kurumlarının temsilcileri katıldı.
Vali Numan Hatipoğlu, toplantıda yaptığı konuşmada, Gazze’de yaşanan insanlık dramına dikkat çekerek kampanyanın önemine vurgu yaptı. 7 Ekim 2023 tarihinden bu yana Gazze’de yaşananların sadece bir savaş değil, insanlık tarihine kara bir leke olarak geçecek bir soykırım olduğunu belirten Vali Hatipoğlu, çoğunluğu kadın, çocuk ve yaşlı olmak üzere 61 binden fazla insanın hayatını kaybettiğini ve milyonlarca insanın evsiz kaldığını ifade etti.
Elazığ’ın her zaman dayanışma ruhu güçlü bir şehir olduğunu belirten Vali Hatipoğlu, geçmişte yaşanan afetlerde olduğu gibi bugün de Filistin halkı için harekete geçileceğini dile getirdi. "Elazığ her zaman hayırda yarışan bir şehir olmuştur. Depremde, selde, yangında ilk koşan şehirlerden biri olduk. Bugün de Gazze için, yetim kalan çocuklar ve zor durumda olan insanlar için elimizden geleni yapacağız” dedi.
Sivil toplum kuruluşları ve iş dünyasına çağrıda bulunan Vali Hatipoğlu, kampanyaya destek verilmesi gerektiğini belirterek, "Her haneden bir destek, her işyerinden bir katkı, her gönülden bir dua ile bu iyilik hareketine güç katalım" ifadelerini kullandı.
Elazığ’daki yardımseverlerin kampanyaya yoğun ilgi göstermesi beklenirken, Valilik ve ilgili kurumlar kampanyaya dair bilgilendirmeleri sürdürecek. Toplantı, yardım çalışmalarına katkı sağlayan tüm katılımcılara teşekkür edilerek sona erdi.
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.