İdareci ve Bürokratlar Birliği Derneği (İBB DER) tarafından düzenlenen Geleneksel Dost Meclisi buluşmalarının 2026 yılındaki ilk programı Ankara’da yapıldı. Tarihi Hamamönü semtinde yer alan Kabakçı Konağı’nda gerçekleştirilen etkinlikte, küresel ölçekte yaşanan krizler ve bu süreçte iyilik temelli dayanışmanın önemi ele alındı.

“Evrensel İyilik ve İyilik Yolculuğu” temasıyla düzenlenen programın konuşmacısı İHH Ankara Şube Başkanı Hacı Bayram Şahin oldu. Programda insani yardım faaliyetleri, gönüllülük bilinci ve küresel dayanışmanın toplumsal yapı üzerindeki etkileri değerlendirildi. Tarihi ve kültürel dokusuyla dikkat çeken mekânda gerçekleşen buluşma, katılımcılar arasında anlamlı bir fikir alışverişine sahne oldu.


Kuyumcular Odası Başkanı Çakmakçı: 'Altın Güvenli Liman, Uzun Vade Yatırım Aracıdır'
Kuyumcular Odası Başkanı Çakmakçı: 'Altın Güvenli Liman, Uzun Vade Yatırım Aracıdır'
İçeriği Görüntüle

Programın açılış bölümünde İBB DER Başkanı Yücel Can, dünyada artan savaşlar, adaletsizlikler ve insani krizler karşısında iyilik eksenli bir yaklaşımın önemine dikkat çekti. Derneğin çalışmalarını insanı merkeze alan bir anlayışla sürdürdüğünü belirten Can, bu yaklaşımın tarihsel ve kültürel bir birikimin sonucu olduğunu ifade etti.

Etkinlik kapsamında, İBB DER ile İHH arasında yürütülen insani iş birliğine de vurgu yapıldı. Bu çerçevede, hayırsever bir iş insanı tarafından bağışlanan çocuk kıyafetleri, Filistin’deki ihtiyaç sahibi çocuklara ulaştırılmak üzere İHH Ankara Şube Başkanı Hacı Bayram Şahin’e teslim edildi. Gerçekleştirilen bu dayanışma, evrensel iyilik anlayışının somut bir örneği olarak değerlendirildi.