Törene Tunceli Valisi, Çemişgezek ve Pertek kaymakamları, Fırat Üniversitesi Rektörü, İl Jandarma Komutanı, İl Müftüsü, Çemişgezek ve Pertek Belediye Başkanları, Elazığ Belediye Başkanı, kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve il genel meclisi üyeleri katıldı. Ayrıca Elazığ ve Tunceli’den çok sayıda davetli törene iştirak ederek şehitlerin anısına saygı duruşunda bulundu.

Anma programında, Ulukale Köyü Muhtarı ve dernek başkanının yanı sıra köylüler de hazır bulunarak törene katılım sağladı. Tören boyunca şehitlerin anısına dualar edildi ve vatandaşlar, geçmişin acılarını bir kez daha hatırlayarak birlik ve dayanışma mesajları verdi.

Elazığ Su Ürünleri Araştırma Enstitüsü’nden Azerbaycan’a Uzmanlık Desteği
Elazığ Su Ürünleri Araştırma Enstitüsü’nden Azerbaycan’a Uzmanlık Desteği
İçeriği Görüntüle

Tören organizasyonunda emeği geçen tüm yetkililere ve katılımcılara teşekkür edilirken, şehitlerin unutulmayacağı ve her zaman anılacağı vurgulandı. Program, toplumsal hafızanın canlı tutulması ve gelecek nesillere şehitlerin fedakarlıklarının aktarılması açısından büyük önem taşıyor.

Ulukale Köyü sakinleri, törende bir araya gelerek geçmişi anmanın yanı sıra, birlik ve beraberlik duygularını pekiştirdi. Şehitlerin hatırasına saygı duruşunda bulunulması ve duaların edilmesiyle tören sona erdi.