MHP Elazığ Milletvekili Semih Işıkver, Hazar Gölü'nün korunması ve turizm potansiyelinin artırılmasına yönelik önemli bir adım attı. Işıkver, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy tarafından cevaplandırılması istemiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı'na soru önergesi sunduğunu açıkladı.
Hazırlanan soru önergesinde, Hazar Gölü'nün doğal, tarihi ve turistik kapasitesinin daha etkin şekilde değerlendirilmesi, göl çevresinde oluşan çarpık yapılaşmanın ortadan kaldırılmasına yönelik çalışmaların durumu ile su kalitesinin artırılmasına ilişkin planlamalar gündeme taşındı.
Önergede ayrıca, Hazar Gölü'nün geçmişte sahip olduğu mavi bayraklı göl unvanını yeniden kazanabilmesi için Bakanlık tarafından yürütülen veya planlanan çalışmalar hakkında da bilgi talep edildi.
Konuyla ilgili açıklama yapan Işıkver, Hazar Gölü'nün Elazığ'ın en önemli doğal ve turizm değerlerinden biri olduğunu belirterek, bölgenin hak ettiği konuma ulaşması için sürecin yakından takip edileceğini ifade etti.
Işıkver, soru önergesinin sonuçlarını takip edeceklerini belirterek, yapılacak çalışmaların Hazar Gölü'nün geleceği açısından hayırlı sonuçlar doğurmasını temenni etti.





