2025-2026 eğitim-öğretim yılı, özellikle 8. sınıf öğrencileri için yoğun bir tempoda devam ediyor. Yıl sonunda yapılacak Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavına hazırlanan öğrenciler çalışmalarını hız kesmeden sürdürüyor.
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, daha önce 14 Haziran 2026 Pazar günü planlanan LGS tarihinin, aynı gün oynanacak A Milli Futbol Takımı’nın maçına denk gelmemesi amacıyla 13 Haziran 2026 Cumartesi gününe alındığını açıkladı. Bakan Tekin, 12 Haziran’da ise okullarda 1 günlük idari tatil uygulanacağını bildirdi.
Sınavın ilk oturumu saat 09.30’da, ikinci oturumu ise 11.30’da başlayacak. Bakanlık, değişiklikle öğrencilerin ve velilerin maç heyecanından kaynaklanabilecek dikkat dağınıklığı ve stresi önlemeyi hedefliyor. Sınav başvuruları ve detaylı bilgiler e-Okul sistemi üzerinden takip edilebilecek.




