3 Haziran Dünya Bisiklet Günü dolayısıyla Elazığ’da bisikletliler, anlamlı bir etkinlikte bir araya geldi. Bisikletliler Derneği Elazığ Temsilciliği öncülüğünde, yerel bisiklet topluluklarının katılımıyla düzenlenen bisiklet turu, şehrin dört bir yanından gelen bisiklet tutkunlarının yoğun ilgisiyle gerçekleşti.
Geçtiğimiz yıl 200 kişinin katılımıyla kırılan rekor, bu yıl 220 bisikletlinin katılımıyla aşıldı. Katılımcılar, trafiğe kapalı güzergâhta polis eşliğinde güvenli bir şekilde ilerleyerek, çevre bilincine ve bisikletli yaşama dikkat çekti.
Etkinlik kapsamında hem sağlıklı yaşamın önemi vurgulandı hem de “Bisiklet bir ulaşım aracıdır” mesajı kamuoyuyla paylaşıldı.
Organizasyona destek veren sponsor firmalara, gönüllü olarak görev alan ekiplere ve etkinliğe katılım sağlayan tüm bisiklet severlere teşekkür edilirken, özellikle küçük yaşta pedal çevirerek tura renk katan minik bisikletçilere özel bir vurgu yapıldı.