Elazığ T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’nda akşam saatlerinde bir koğuşta henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Yangının ardından oluşan yoğun duman nedeniyle cezaevinde hareketlilik yaşandı.

İhbar üzerine bölgeye Elazığ Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri ile sağlık ekipleri sevk edildi. Yangına itfaiye ekiplerinin yanı sıra cezaevinde görevli infaz koruma memurlarının da müdahale ettiği öğrenildi.
Yangın kısa sürede kontrol altına alınarak söndürülürken, dumandan etkilenen 19 mahkum sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından ambulanslarla hastanelere sevk edildi.
Vali Hatipoğlu’ndan Açıklama
Elazığ Valisi Numan Hatipoğlu, olayın ardından yaptığı açıklamada, yangının bir koğuşta çıktığını ve kısa sürede kontrol altına alındığını belirtti.
Vali Hatipoğlu, dumandan etkilenen mahkumlar ile infaz koruma memurlarına olayın hemen ardından tıbbi müdahalede bulunulduğunu ifade ederek, hastaneye sevk edilen mahkumların tedavilerinin tamamlandığını ve cezaevine geri döndüklerini açıkladı.
Yangının çıkış nedeninin belirlenmesi amacıyla inceleme başlatılırken, olayla ilgili detaylı soruşturmanın sürdüğü öğrenildi.





