Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’ın cuma günü Elazığ’da bir dizi temaslarda bulunması planlanıyor. Malatya’da düzenlenecek iftar programının ardından Elazığ’a geçmesi beklenen Yılmaz’ın, kentte ekonomi odaklı bir toplantıya katılacağı bildirildi.

Program kapsamında saat 21.00 sıralarında iş dünyası temsilcileri ve sivil toplum kuruluşlarının yöneticileriyle bir araya gelinmesi öngörülüyor. Gerçekleştirilecek toplantıda Elazığ’ın mevcut ekonomik yapısı, üretim kapasitesi, yatırım ortamı ve istihdam durumu gibi başlıkların ele alınması bekleniyor.

Beyaza Bürünen Elazığ Havadan Görüntülendi
Beyaza Bürünen Elazığ Havadan Görüntülendi
İçeriği Görüntüle

Görüşmede ayrıca sanayi yatırımları, teşvik uygulamaları, deprem sonrası ekonomik toparlanma süreci ve yeni yatırım alanlarına ilişkin değerlendirmelerin yapılacağı belirtiliyor. Kentte faaliyet gösteren iş insanları ve STK temsilcilerinin, taleplerini ve çözüm önerilerini doğrudan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz’a iletme imkânı bulacağı ifade ediliyor.

Ziyaretin, Elazığ’ın ekonomik potansiyelinin daha etkin şekilde değerlendirilmesi ve merkezi yönetim ile yerel aktörler arasındaki istişare sürecinin güçlendirilmesi açısından önem taşıdığı değerlendiriliyor.