Aydın’da ikamet eden Elazığlılar, Aydın Elazığlılar Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından organize edilen kahvaltı programında buluştu. Yoğun katılımla gerçekleştirilen etkinlikte hemşehriler, birlik ve beraberlik duygusunu pekiştiren anlamlı bir buluşmaya imza attı.
Pazar günü düzenlenen programda, farklı yaş gruplarından çok sayıda Elazığlı aynı sofrada bir araya geldi. Samimi bir ortamda gerçekleşen etkinlikte, katılımcılar memleket özlemini giderme imkânı bulurken sosyal bağların güçlendirilmesine katkı sağlandı.

Dernek Başkanı Necati Gür, program kapsamında yaptığı değerlendirmede Elazığ kültürünün yaşatılmasının önemine dikkat çekti. Kültürel mirasın korunması ve gelecek nesillere aktarılmasına yönelik çalışmaların sürdürüleceği vurgulandı.
Etkinlikte Elazığ’a özgü müzikler eşliğinde yöresel oyunlar sergilenirken, katılımcılar kültürel değerleri yaşatma fırsatı buldu. Program boyunca oluşan görüntüler, hem duygusal hem de coşkulu anlara sahne oldu.
Organizasyona katılan vatandaşlar, gerçekleştirilen etkinliğin birlik duygusunu güçlendirdiğini ve hemşehri dayanışmasına önemli katkı sunduğunu belirtti. Bu tür buluşmaların sürdürülebilir olması yönünde genel bir memnuniyet oluştu.




