Şemsettin Yılmaz
Yedi Çınar Okulları

YAZAR OLMAK İÇİN YAZMADIM

Kültür-Sanat (Elazığ Bülten) - Elazığ Bülten İnternet Haberciliği | 30.10.2023 - 15:37, Güncelleme: 30.10.2023 - 16:38
 

YAZAR OLMAK İÇİN YAZMADIM

Elazığ Belediyesi tarafından düzenlenen Kitap fuarına yer alan Elazığlı emekli öğretmen ve yazar Ahmet Unsu, yıllar önce başka bir ilde yaşarken eski bir öğrencisinden gelen mesaj üzerine nasıl kitap yazmaya başladığını anlattı.

Elazığ Belediyesi tarafından düzenlenen Kitap fuarına yer alan  Elazığlı emekli öğretmen ve yazar Ahmet Unsu,  yıllar önce başka bir ilde yaşarken eski bir öğrencisinden gelen mesaj üzerine nasıl kitap yazmaya başladığını anlattı.   Ahmet Unsu: “Yazar olmak için yazmadım. Yıllar önce başka bir ilde yaşarken kendi alanımla ilgili soru üretiyordum. Eski bir öğrencimden duygu dolu mesaj geldi ve elimdeki işi bırakıp orayla ilgili anılarımı yazma başladım ve baktım ki bilgisayarda bir dosya oluşmuş. Bende derin izler bırakan öğrencilerimle olan anılarımı yazdım. Baktım ki çok güzel bir motivasyon esire oluşmaya başlamış. Çocuklarımı okumuşlar ve bunu kitap yapalım dediler.  İmkansızı  Beş Geçe kitap öyle oluştu ve çok tutuldu. Kitapta imkansız denilebilecek tarza zor şartlarda okuyup hedeflerine ulaşan öğrencilerimi anlattım. Birde tam tersi bu günde tam tersi elinde başarmak için her imkan var ama başaramamış öğrencileri ele aldım. Son kısımda şunu ekledim baktım ki her şey bir meslek sahibi olmakla  bitmiyor. Kişilikli ve kaliteli insan olmak gerekiyor. Bunun da olumlu ve olumsuz örnekleri aklıma geldi ve onları da yazdım. Kitabı ince olduğuna bakmayın tam bir hayat rehberi. kitap hak ettiği değeri buldu. “ dedi.   Önce okuyup sona yazmak gerekiyor   İnsanlar bir şeyler yazmadan önce okumamışsa, okuma alışkanlığı yoksa yazdıklarının içi çok ta dolu olmadığını söyleyen Unsu: “ Gençler geliyor ve yazmak istediği söylüyor.  Tamam yazmak çok güzel bir şey.  Ama  çok okumak lazım. İçeriğe çok önem veririm. Ama bu demek değildir ki her şey içerik. Anlatış tarzı çok önemli.  Üslubunuz sizi tanıtır. Kişisel gelişim kitapları yazıyorum. Öğrencilerimle olan anılarımın yer aldığı  İmkansızı  Beş Geçe kitabı basılıp dağıtıldı ve ilgi oluştu. Yıllar sonra anne babalarda talep geldi. Ben Senin Yaşındayken isimli kitabımı da anne ve  babalar için yazdım. Akademsiyen değilim ve akademik bir dili bu anlamda kullanmayı pek sevmiyorum. Değerli bilim insanlarımız yazdığı bilimsel kitaplar var. Onlar akademik tarza yazılan çok iyi kitaplar. Benim yazdığım kitap halka hitap etti için okuma yazma bilen her yaştan insan okuyabilir. Anne babalar bana mesaj atmıştır,  şartlara göre mektup, atmıştır soru sormuştur bunları not edip kanayan yaraları tespit ettim.” Dedi. Unsu kişisel gelişim için doğru iletişimin çok önemli olduğunun altını çizerek; “Kişisel gelişim aslında kişinin kendinde olan cevherleri fark edebilmesi ve kişiye  kendini özel hissettirmektir.  Bir hocamın kimin alnına   baksanız birileri bana özel ve değerli olduğunu hissettirsin yazıyor  demişti. Bunu hissettirmenin adı kişisel gelişimdir ve iletişimde ki en büyük eksikliklerden biride budur. İletişim kurmakta acemi bir toplumuz. Ve karşımızdaki insanı dinlemeye sevmiyoruz. Konuşmak kolay dinlenmek zordur.  Sevgimizi ve güler yüzümüzü göstermek bizim hayat kalitemizi artırır. Aslında bu kişisel gelişimdir.” Dedi.  
Elazığ Belediyesi tarafından düzenlenen Kitap fuarına yer alan Elazığlı emekli öğretmen ve yazar Ahmet Unsu, yıllar önce başka bir ilde yaşarken eski bir öğrencisinden gelen mesaj üzerine nasıl kitap yazmaya başladığını anlattı.

Elazığ Belediyesi tarafından düzenlenen Kitap fuarına yer alan  Elazığlı emekli öğretmen ve yazar Ahmet Unsu,  yıllar önce başka bir ilde yaşarken eski bir öğrencisinden gelen mesaj üzerine nasıl kitap yazmaya başladığını anlattı.

 

Ahmet Unsu: “Yazar olmak için yazmadım. Yıllar önce başka bir ilde yaşarken kendi alanımla ilgili soru üretiyordum. Eski bir öğrencimden duygu dolu mesaj geldi ve elimdeki işi bırakıp orayla ilgili anılarımı yazma başladım ve baktım ki bilgisayarda bir dosya oluşmuş. Bende derin izler bırakan öğrencilerimle olan anılarımı yazdım. Baktım ki çok güzel bir motivasyon esire oluşmaya başlamış. Çocuklarımı okumuşlar ve bunu kitap yapalım dediler.  İmkansızı  Beş Geçe kitap öyle oluştu ve çok tutuldu. Kitapta imkansız denilebilecek tarza zor şartlarda okuyup hedeflerine ulaşan öğrencilerimi anlattım. Birde tam tersi bu günde tam tersi elinde başarmak için her imkan var ama başaramamış öğrencileri ele aldım. Son kısımda şunu ekledim baktım ki her şey bir meslek sahibi olmakla  bitmiyor. Kişilikli ve kaliteli insan olmak gerekiyor. Bunun da olumlu ve olumsuz örnekleri aklıma geldi ve onları da yazdım. Kitabı ince olduğuna bakmayın tam bir hayat rehberi. kitap hak ettiği değeri buldu. “ dedi.

 

Önce okuyup sona yazmak gerekiyor

 

İnsanlar bir şeyler yazmadan önce okumamışsa, okuma alışkanlığı yoksa yazdıklarının içi çok ta dolu olmadığını söyleyen Unsu: “ Gençler geliyor ve yazmak istediği söylüyor.  Tamam yazmak çok güzel bir şey.  Ama  çok okumak lazım. İçeriğe çok önem veririm. Ama bu demek değildir ki her şey içerik. Anlatış tarzı çok önemli.  Üslubunuz sizi tanıtır. Kişisel gelişim kitapları yazıyorum. Öğrencilerimle olan anılarımın yer aldığı  İmkansızı  Beş Geçe kitabı basılıp dağıtıldı ve ilgi oluştu. Yıllar sonra anne babalarda talep geldi. Ben Senin Yaşındayken isimli kitabımı da anne ve  babalar için yazdım. Akademsiyen değilim ve akademik bir dili bu anlamda kullanmayı pek sevmiyorum. Değerli bilim insanlarımız yazdığı bilimsel kitaplar var. Onlar akademik tarza yazılan çok iyi kitaplar. Benim yazdığım kitap halka hitap etti için okuma yazma bilen her yaştan insan okuyabilir. Anne babalar bana mesaj atmıştır,  şartlara göre mektup, atmıştır soru sormuştur bunları not edip kanayan yaraları tespit ettim.” Dedi.

Unsu kişisel gelişim için doğru iletişimin çok önemli olduğunun altını çizerek; “Kişisel gelişim aslında kişinin kendinde olan cevherleri fark edebilmesi ve kişiye  kendini özel hissettirmektir.  Bir hocamın kimin alnına   baksanız birileri bana özel ve değerli olduğunu hissettirsin yazıyor  demişti. Bunu hissettirmenin adı kişisel gelişimdir ve iletişimde ki en büyük eksikliklerden biride budur. İletişim kurmakta acemi bir toplumuz. Ve karşımızdaki insanı dinlemeye sevmiyoruz. Konuşmak kolay dinlenmek zordur.  Sevgimizi ve güler yüzümüzü göstermek bizim hayat kalitemizi artırır. Aslında bu kişisel gelişimdir.” Dedi.

 

Elazığ HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere Ek Video
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve elazigbulten.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.