Şemsettin Yılmaz
Yedi Çınar Okulları

Murat Nehri Havzası Rehabilitasyon Projesi'nin Kapanış Raporu Tamamlama Çalıştayı Gerçekleştirildi

Elazığ (Elazığ Bülten) - Elazığ Bülten İnternet Haberciliği | 22.10.2022 - 12:43, Güncelleme: 22.10.2022 - 12:43
 

Murat Nehri Havzası Rehabilitasyon Projesi'nin Kapanış Raporu Tamamlama Çalıştayı Gerçekleştirildi

2013 yılında Elazığ, Bingöl ve Muş illerinde uygulamaya başlanan Murat Nehri Havzası Rehabilitasyon Projesi'nin kapanış raporu tamamlama çalıştayı ilimizde gerçekleştirildi.

Çalıştaya Genel Müdür Yardımcısı ve Proje Koordinatörü İbrahim Yüzer, Ağaçlandırma Dairesi Başkanı Mutlu Turan, Strateji Geliştirme Başkanı Oğuz Döner, Orman ve Köy İşleri Daire Başkanı Mesut Güler, Toprak Muhafaza ve Havza Islahı Daire Başkanı Ertan Pirdal, Fidanlık ve Tohum İşleri Daire Başkanı Mustafa Mukan Yazar, Orman Bölge Müdürü M. Salih Çetiner Bölge Müdür yardımcımız Erdal Güngör ve Projeyle sorumlu Daire Başkanlıkları çalışanları ve Şube Müdürleri katıldı. Programa katılan Orman Genel Müdürlüğü Genel Müdür Yardımcısı ve Proje Koordinatörü İbrahim Yüzer, yaptığı konuşmada, proje kapsamında kırsalda yaşayan 21 bin ailenin refah düzeyinin arttırılmasına katkı sunduklarını belirtti. Bugüne kadar 292 köye hizmet götürdüklerini vurgulayan Yüzer, proje kapsamında toprak muhafaza, ağaçlandırma, mera ıslahı, gelir getirici faaliyetler, meyve bahçesi ve sera kurulumu, hayvan barınakları iyileştirme, tabii kaynaklara olan baskıyı azaltmak amacıyla güneş enerjisi kurulumu, evlerin izolasyonu gibi hizmetleri hayata geçirdiklerini kaydetti. Projenin tamamlanmasında emeği geçen herkese teşekkür eden Yüzer, "Projenin bütçesi ile bugüne kadar 52 milyon doların üzerinde bir para kullandık, yani 1 milyar TL civarında bir bütçeyi bu projeyle Elazığ, Bingöl ve Muş illerimizde harcamışız, vatandaşın faydasına sunmuşuz. Bu yeterli miydi, elbette daha fazla olabilirdi ama bunun dışında biz özellikle DSİ ekiplerimize teşekkür etmek istiyorum, onların katkılarıyla bu projenin bütçesinin el vermediği noktalarda özellikle küçük sulama yatırımlarında onlarda kaynak kullandılar." ifadelerini kullandı. Elazığ Orman Bölge Müdürü Muhammed Salih Çetiner ise hükümet ile Birleş Milletler Uluslararası Tarımsal Kalkınma Fonu (IFAD) arasında ikraz (borç verme) anlaşması ile 2013 yılında hayata geçirilen projenin 2019 yılında 8 milyon 200 bin lira finansman desteği ile 2019 yılında iki yıl süreyle uzatıldığını dile getirdi. Projenin 30 Haziran tarihinde tamamlandığını belirten Çetiner, "Bu projenin ana gayesi tabii kaynaklarının iyileştirilmesi ve bu kırsalda yaşayan halkımızı hayat standartlarının refah düzeyinin arttırılması, yoksulluğun azaltılması ve ormana olan baskıyı azaltmaktı." diye konuştu. Konuşmaların ardından Mehmet Metin Avşaroğlu'nun sunumları ile çalışataya devam edildi. Programın ikinci günü saha programının ardından çalıştay sona erdi.​
2013 yılında Elazığ, Bingöl ve Muş illerinde uygulamaya başlanan Murat Nehri Havzası Rehabilitasyon Projesi'nin kapanış raporu tamamlama çalıştayı ilimizde gerçekleştirildi.

Çalıştaya Genel Müdür Yardımcısı ve Proje Koordinatörü İbrahim Yüzer, Ağaçlandırma Dairesi Başkanı Mutlu Turan, Strateji Geliştirme Başkanı Oğuz Döner, Orman ve Köy İşleri Daire Başkanı Mesut Güler, Toprak Muhafaza ve Havza Islahı Daire Başkanı Ertan Pirdal, Fidanlık ve Tohum İşleri Daire Başkanı Mustafa Mukan Yazar, Orman Bölge Müdürü M. Salih Çetiner Bölge Müdür yardımcımız Erdal Güngör ve Projeyle sorumlu Daire Başkanlıkları çalışanları ve Şube Müdürleri katıldı.

Programa katılan Orman Genel Müdürlüğü Genel Müdür Yardımcısı ve Proje Koordinatörü İbrahim Yüzer, yaptığı konuşmada, proje kapsamında kırsalda yaşayan 21 bin ailenin refah düzeyinin arttırılmasına katkı sunduklarını belirtti.

Bugüne kadar 292 köye hizmet götürdüklerini vurgulayan Yüzer, proje kapsamında toprak muhafaza, ağaçlandırma, mera ıslahı, gelir getirici faaliyetler, meyve bahçesi ve sera kurulumu, hayvan barınakları iyileştirme, tabii kaynaklara olan baskıyı azaltmak amacıyla güneş enerjisi kurulumu, evlerin izolasyonu gibi hizmetleri hayata geçirdiklerini kaydetti.

Projenin tamamlanmasında emeği geçen herkese teşekkür eden Yüzer, "Projenin bütçesi ile bugüne kadar 52 milyon doların üzerinde bir para kullandık, yani 1 milyar TL civarında bir bütçeyi bu projeyle Elazığ, Bingöl ve Muş illerimizde harcamışız, vatandaşın faydasına sunmuşuz. Bu yeterli miydi, elbette daha fazla olabilirdi ama bunun dışında biz özellikle DSİ ekiplerimize teşekkür etmek istiyorum, onların katkılarıyla bu projenin bütçesinin el vermediği noktalarda özellikle küçük sulama yatırımlarında onlarda kaynak kullandılar." ifadelerini kullandı.

Elazığ Orman Bölge Müdürü Muhammed Salih Çetiner ise hükümet ile Birleş Milletler Uluslararası Tarımsal Kalkınma Fonu (IFAD) arasında ikraz (borç verme) anlaşması ile 2013 yılında hayata geçirilen projenin 2019 yılında 8 milyon 200 bin lira finansman desteği ile 2019 yılında iki yıl süreyle uzatıldığını dile getirdi.

Projenin 30 Haziran tarihinde tamamlandığını belirten Çetiner, "Bu projenin ana gayesi tabii kaynaklarının iyileştirilmesi ve bu kırsalda yaşayan halkımızı hayat standartlarının refah düzeyinin arttırılması, yoksulluğun azaltılması ve ormana olan baskıyı azaltmaktı." diye konuştu.

Konuşmaların ardından Mehmet Metin Avşaroğlu'nun sunumları ile çalışataya devam edildi.

Programın ikinci günü saha programının ardından çalıştay sona erdi.​

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve elazigbulten.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.