Elazığ Valiliği İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü koordinesinde, tamamlanan konut ve iş yerleri için kura çekimi gerçekleştirildi. 5 Mart 2026 Perşembe günü saat 11.00’de yapılan kura çekimiyle çok sayıda konut ve iş yerinin hak sahipleri belirlendi.
Gerçekleştirilen kura kapsamında Elazığ merkezde 67 konut, Mollakendi beldesinde 53 konut ve Yazıkonak beldesinde 77 konut için hak sahipleri tespit edildi. Bunun yanı sıra Elazığ merkezde 2020 yılı hak sahiplerine yönelik 100 iş yeri için de kura çekimi yapıldı.
Öte yandan kırsal bölgelerde yapımı tamamlanan konutlar için de kura süreci gerçekleştirildi. Bu kapsamda 98 köyde inşa edilen 515 konutun hak sahipleri belirlenerek toplamda 812 konut ve iş yeri için kura çekimi tamamlandı.