Türkiye genelinde terörle mücadele kapsamında geniş çaplı bir operasyon gerçekleştirildi. Jandarma Genel Komutanlığı ile Emniyet Genel Müdürlüğü’nün koordinasyonunda sabah saatlerinde başlatılan çalışmalarda, 25 ilde eş zamanlı operasyonlar düzenlendi. Operasyonlarda DEAŞ terör örgütüyle bağlantılı olduğu tespit edilen 125 şüpheli yakalandı.
Afyonkarahisar, İstanbul, Şanlıurfa, İzmir başta olmak üzere birçok ilde İl Jandarma Komutanlıkları ve İl Emniyet Müdürlüklerinin katılımıyla yürütülen operasyonlarda, örgütün faaliyetlerine yönelik detaylı saha çalışmaları gerçekleştirildi. Güvenlik güçlerinin yürüttüğü teknik ve fiziki takip sonucunda şüphelilerin bağlantıları ve faaliyet alanları deşifre edildi.
Yetkililer, kamu düzenini ve toplumsal huzuru hedef alan terör yapılanmalarına karşı mücadelenin kesintisiz sürdürüldüğünü, devletin tüm birimleriyle sahada görev yaptığını bildirdi. Türkiye’nin güvenliğini tehdit eden unsurlara karşı operasyonların kararlılıkla devam edeceği belirtildi.