Hünnapın Faydaları Nelerdir?

Çin hurması olarak da bilinen hünnap meyvesi, Güney Asya'ya özgüdür ancak günümüzde dünya çapında popüler hale gelmiştir. Peki Hünnapın faydaları nelerdir? Neye iyi gelir?

-Kalorisinin düşük olması nedeni ile hünnap kilo vermek isteyenler için alternatif bir besin türüdür.

-Hünnap meyvesinin faydaları da içerisinde bulunan A ve C vitamini bağışıklık sisteminin korunmasında adeta duvar görevi görmesidir.

-Hünnap meyvesinin faydalarından en önemli olanı ise kan dolaşımını düzenli bir hale sokmasıdır.

-İçerisinde B3 vitamini bulundurmasıyla sinir sistemimizin sağlıklı bir şekilde ilerlemesini sağlar.

-Antioksidan özelliği olan hünnap başlıca kanser ve diğer birçok hastalığın iyileşme sürecinde olumlu etkilere neden olur.

-Hünnap meyvesinin faydalarından biri de cilt sağlığını koruma ve güzelleştirmektir.

-Hemen hemen 10 insanın en az birinde rastlanan kabızlık sorunundan kolayca kurtulmayı sağlayarak, boşaltım sistemini düzene sokmasında etkili faktördür.

-İçerisinde bulunan kalsiyum ve magnezyum sayesinde kemik ve kas gelişimindeki önemi yine hünnap meyvesinin faydaları arasında yer alır.

-Hünnap meyvesinin faydaları arasında en çok bilineni içerisinde bol miktarda potasyumu barındırmasından dolayı kalp ve damar hastalıklarında tedavi amaçlı kullanılmasıdır.

-Hünnap meyvesinin faydaları arasında bronşit, astım, idrar yolu ve çeşitli damar hastalıklarında tüketildiğinde birçok fayda sağlamasıdır.

-Hünnap Gan Cao ile birlikte Çin tıbbında diğer bitkilerle uyumlaştırarak pek çok hastalığın tedavisi için kullanır.

-Hünnapın etrafındaki yaprakların içerisinde bulunan ziziphin tatlı tadı algılama yeteneğini bastırmada yardımcı olur.

-Soğuk algınlığı ve gribi tedavi etmek için bazı bölgelerde tercih edilen bir besindir.

-Hünnap meyvesinin faydaları arasında yer alan diğer bir özellik Çin tıbbında kullanılarak dalak hastalıklarını tedavi etmek için yardımcı bir alternatif kaynak olmasıdır.

-Hünnap meyvesinin faydaları arasında kolesterol ve kan yağların eritilmesinde yardımcı olan bir besin olmasıdır.

-Şifa kaynağı olan hünnap lif ve karbonhidrat bakımından da zengin olduğu için metabolizmayı hızlandırmada etkili bir besin kaynağıdır.