Şemsettin Yılmaz
Yedi Çınar Okulları

Gençlik Nereye Gidiyor?

Yaşam (Elazığ Bülten) - Elazığ Bülten İnternet Haberciliği | 20.08.2021 - 13:18, Güncelleme: 20.08.2021 - 13:18
 

Gençlik Nereye Gidiyor?

Herkes kendine mal edilen ve yakıştırılan rolü oynayarak hayatını tüketiyor.

Merhabalar değerli okurlar, Bugün, günümüz gençliğinin geleceğe bakışı ve anı yaşama isteğine değinmek istiyorum. Özellikle sosyal medyanın hayatımıza girmeye başladığı 2004 yılından sonra insanların hayatlarını tamamen sanal yaşamaya başlaması ve geldiğimiz noktada hayatın tamamen sanallaşması üzerine düşünen, bunu gerek fırsata çeviren ve gerekse de Z kuşağı diye adlandırılan nesile yön veren bir yapıdan bahsedeceğim. İnsanların düşünmesini engellemek talep edilen şeyi kendi fikriymiş gibi eyleme dökmek eskiden toplum psikolojisiyle başarılması oldukça zor bir iş iken, günümüzde maalesef çok basit hale gelmiş durumda. Sosyal medyada gezerken ne yaptığının farkında olmadan trend veya akım olarak adlandırılan ne olduğu tam olarak bilinmeyen hareketler ile düşünmekten uzaklaştırılıyor insanlar. Bu konuda sosyal medyada gereğinden fazlaca caps yapıldı. İnsanların sosyalleşmekten kasıtlarının sosyal medyada gezmek olduğuna inandırıldı. Konuşmayı unutturdular insanlara, yazmayı unutturdular, düşünmemeyi öğrettiler,sorgulamanın sadece istedikleri konularda yapılmasını çizginin dışına çıkılmaması gerektiği konusunda narkoz etkisi yapan bir düşünceye büründürdüler.  Düşündğünü zannedip aslında sistemin bir parçası olmaktan öteye gidemeyen, kendine göre düşünen bir nesil söz konusu. Ama gelin görün ki kimse itiraf dahi edemiyor. Hatta yazanı, çizeni bu konu hakkında konuşana tepki göstererek kibarcası görmezden gelmek suretiyle bastırmaya çalışarak duygularını kaşısındakine hakaret eden bir nesil söz konusu.  Sağlamasını yapmak çok zor bir durum değil. Gençlerin artık dışarı çıktığı zaman (ev veya iş dışında) gidebilecekleri bir arkadaş otamları yok. Ve ne yazık ki bunun farkında bile değiller. Konuşacakları, tartışacakları, düşünüp fikir yürütebilecekleri bir ortamları yok ama kabullenmemeye devam ediyorlar.  Çok değil bundan 12 sene öncesinde üniversiteye giderken yurt odasında saatlerce ülke gündemine ilişkin fikir alışverişi yapar kendimizce ülkenin geleceği hakkında olması gereken ve olan arasında kıyaslama yapardık. Beğenmemezlik değil sakın yanlış anlaşılmasın sadece tenkit yapıyorum... Şimdilerde gençlerin oturdukları zaman ne yaptıklarını irdelediğimde maalesef sosyal medyada keşfete düşen kişilerin yaptıklarını takip etmek, akım ve trendleri taklit etmek ve sosyal medyaya katkı sunmaktan ve en önemlisi online oyunlarla zaman geçirdiklerine şahit oluyorum. Ortak kaygısı vatan millet olan bir nesil nasıl olur da 15 yıl içerisinde bu hale gelebilir anlamak çok da zor değil... Teknolojinin hayatımızın içerisine girmesine ve maalesef teknolojinin sadece olumsuz taraflarını hayatımıza yansıtmamız bu sonuçları doğuruyor.  Kendince vatan için çalışan ve düşünen bir gençlik yok artık. Korkusundan konuşamayan yazamayan ve düşünemeyen insnalar var... 
Herkes kendine mal edilen ve yakıştırılan rolü oynayarak hayatını tüketiyor.

Merhabalar değerli okurlar,

Bugün, günümüz gençliğinin geleceğe bakışı ve anı yaşama isteğine değinmek istiyorum.

Özellikle sosyal medyanın hayatımıza girmeye başladığı 2004 yılından sonra insanların hayatlarını tamamen sanal yaşamaya başlaması ve geldiğimiz noktada hayatın tamamen sanallaşması üzerine düşünen, bunu gerek fırsata çeviren ve gerekse de Z kuşağı diye adlandırılan nesile yön veren bir yapıdan bahsedeceğim. İnsanların düşünmesini engellemek talep edilen şeyi kendi fikriymiş gibi eyleme dökmek eskiden toplum psikolojisiyle başarılması oldukça zor bir iş iken, günümüzde maalesef çok basit hale gelmiş durumda. Sosyal medyada gezerken ne yaptığının farkında olmadan trend veya akım olarak adlandırılan ne olduğu tam olarak bilinmeyen hareketler ile düşünmekten uzaklaştırılıyor insanlar. Bu konuda sosyal medyada gereğinden fazlaca caps yapıldı. İnsanların sosyalleşmekten kasıtlarının sosyal medyada gezmek olduğuna inandırıldı. Konuşmayı unutturdular insanlara, yazmayı unutturdular, düşünmemeyi öğrettiler,sorgulamanın sadece istedikleri konularda yapılmasını çizginin dışına çıkılmaması gerektiği konusunda narkoz etkisi yapan bir düşünceye büründürdüler. 

Düşündğünü zannedip aslında sistemin bir parçası olmaktan öteye gidemeyen, kendine göre düşünen bir nesil söz konusu. Ama gelin görün ki kimse itiraf dahi edemiyor. Hatta yazanı, çizeni bu konu hakkında konuşana tepki göstererek kibarcası görmezden gelmek suretiyle bastırmaya çalışarak duygularını kaşısındakine hakaret eden bir nesil söz konusu. 

Sağlamasını yapmak çok zor bir durum değil. Gençlerin artık dışarı çıktığı zaman (ev veya iş dışında) gidebilecekleri bir arkadaş otamları yok. Ve ne yazık ki bunun farkında bile değiller. Konuşacakları, tartışacakları, düşünüp fikir yürütebilecekleri bir ortamları yok ama kabullenmemeye devam ediyorlar. 

Çok değil bundan 12 sene öncesinde üniversiteye giderken yurt odasında saatlerce ülke gündemine ilişkin fikir alışverişi yapar kendimizce ülkenin geleceği hakkında olması gereken ve olan arasında kıyaslama yapardık. Beğenmemezlik değil sakın yanlış anlaşılmasın sadece tenkit yapıyorum... Şimdilerde gençlerin oturdukları zaman ne yaptıklarını irdelediğimde maalesef sosyal medyada keşfete düşen kişilerin yaptıklarını takip etmek, akım ve trendleri taklit etmek ve sosyal medyaya katkı sunmaktan ve en önemlisi online oyunlarla zaman geçirdiklerine şahit oluyorum. Ortak kaygısı vatan millet olan bir nesil nasıl olur da 15 yıl içerisinde bu hale gelebilir anlamak çok da zor değil...

Teknolojinin hayatımızın içerisine girmesine ve maalesef teknolojinin sadece olumsuz taraflarını hayatımıza yansıtmamız bu sonuçları doğuruyor. 

Kendince vatan için çalışan ve düşünen bir gençlik yok artık. Korkusundan konuşamayan yazamayan ve düşünemeyen insnalar var... 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve elazigbulten.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.