Şemsettin Yılmaz Yeni

Elazığlı Girişimcinin QR Kodlu Kahve Fincanları Kültür ve Tarihi Buluşturuyor

Kültür-Sanat (Elazığ Bülten) - Elazığ Bülten İnternet Haberciliği | 26.11.2024 - 10:04, Güncelleme: 26.11.2024 - 10:04 699 kez okundu.
 

Elazığlı Girişimcinin QR Kodlu Kahve Fincanları Kültür ve Tarihi Buluşturuyor

Başar Altunyuva, QR kodlu kahve fincanı tasarımıyla Elazığ’ın kültürel mirasını tanıtırken dijital pazarlamada da fark yaratıyor. Tarihi mekan görselleri ve yöresel ifadelerle zenginleştirilen bu yenilikçi tasarım, Harput’taki Kahve Fincanı Müzesi’nde sergileniyor.

Elazığlı girişimci Başar Altunyuva, şehrin kültürünü tanıtmayı amaçladığı QR kodlu kahve fincanı tasarımıyla dikkat çekiyor. Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü mezunu olan Altunyuva, Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ve Vodafone Vakfı iş birliğiyle gerçekleştirilen "Dijital Benim İşim" projesi kapsamında dijital okuryazarlık ve pazarlama eğitimi aldı. Bu eğitim sonrası düzenlenen "Dijital Pazarlama Benim İşim Yarışması"na katılan Altunyuva, QR kodlu kahve fincanı tasarımıyla jüri özel ödülüne layık görüldü. Altunyuva'nın tasarımı, Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından tescillenerek resmiyet kazandı. Kahve fincanları ve kupalarını sosyal medya üzerinden satışa sunan girişimci, hem gelir elde ediyor hem de Elazığ’ın tarihi ve kültürel mirasını geniş kitlelere tanıtıyor. Altunyuva’nın ürünlerinde Harput’a özgü “Ele hoş”, “Gadan alam”, “Nedisin Gakko?” gibi yerel ifadeler ve şehrin tarihi mekanlarının görselleri yer alıyor. Ayrıca, QR kodlar aracılığıyla kullanıcılar, Elazığ’a ait detaylı bilgilerin bulunduğu bir web sitesine yönlendiriliyor.     Başar Altunyuva, tasarımıyla farklı illerden ve gurbetçilerden yoğun ilgi gördüğünü belirterek, başka bölgelerden kişilerin de kendi yörelerine özgü tasarımlar için talepte bulunduğunu ifade ediyor. Altunyuva, bu çalışmayla unutulmaya yüz tutmuş yerel sözleri ve tarihi değerleri yeni nesillere aktarmayı hedefliyor. Elazığ Turizm Kültür ve Tanıtma Derneği (ETUDER) Başkanı ve Kahve Fincanı Müzesi Müdürü Ahmet Bulut ise Altunyuva’nın çalışmasının kahve kültürüne yeni bir boyut kazandırdığını belirtti. Türkiye’nin tek kahve fincanı müzesi olan Harput’taki Kahve Fincanı Müzesi’nde, Altunyuva’nın QR kodlu fincanları da sergileniyor. Müzede yer alan 100-300 yıllık 5 binden fazla kahve fincanı arasında bu yeni nesil tasarım, dikkat çeken eserler arasında yer alıyor.  
Başar Altunyuva, QR kodlu kahve fincanı tasarımıyla Elazığ’ın kültürel mirasını tanıtırken dijital pazarlamada da fark yaratıyor. Tarihi mekan görselleri ve yöresel ifadelerle zenginleştirilen bu yenilikçi tasarım, Harput’taki Kahve Fincanı Müzesi’nde sergileniyor.
Elazığlı girişimci Başar Altunyuva, şehrin kültürünü tanıtmayı amaçladığı QR kodlu kahve fincanı tasarımıyla dikkat çekiyor. Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü mezunu olan Altunyuva, Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ve Vodafone Vakfı iş birliğiyle gerçekleştirilen "Dijital Benim İşim" projesi kapsamında dijital okuryazarlık ve pazarlama eğitimi aldı. Bu eğitim sonrası düzenlenen "Dijital Pazarlama Benim İşim Yarışması"na katılan Altunyuva, QR kodlu kahve fincanı tasarımıyla jüri özel ödülüne layık görüldü. Altunyuva'nın tasarımı, Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından tescillenerek resmiyet kazandı. Kahve fincanları ve kupalarını sosyal medya üzerinden satışa sunan girişimci, hem gelir elde ediyor hem de Elazığ’ın tarihi ve kültürel mirasını geniş kitlelere tanıtıyor. Altunyuva’nın ürünlerinde Harput’a özgü “Ele hoş”, “Gadan alam”, “Nedisin Gakko?” gibi yerel ifadeler ve şehrin tarihi mekanlarının görselleri yer alıyor. Ayrıca, QR kodlar aracılığıyla kullanıcılar, Elazığ’a ait detaylı bilgilerin bulunduğu bir web sitesine yönlendiriliyor.
 
 
Başar Altunyuva, tasarımıyla farklı illerden ve gurbetçilerden yoğun ilgi gördüğünü belirterek, başka bölgelerden kişilerin de kendi yörelerine özgü tasarımlar için talepte bulunduğunu ifade ediyor. Altunyuva, bu çalışmayla unutulmaya yüz tutmuş yerel sözleri ve tarihi değerleri yeni nesillere aktarmayı hedefliyor. Elazığ Turizm Kültür ve Tanıtma Derneği (ETUDER) Başkanı ve Kahve Fincanı Müzesi Müdürü Ahmet Bulut ise Altunyuva’nın çalışmasının kahve kültürüne yeni bir boyut kazandırdığını belirtti. Türkiye’nin tek kahve fincanı müzesi olan Harput’taki Kahve Fincanı Müzesi’nde, Altunyuva’nın QR kodlu fincanları da sergileniyor. Müzede yer alan 100-300 yıllık 5 binden fazla kahve fincanı arasında bu yeni nesil tasarım, dikkat çeken eserler arasında yer alıyor.
 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve elazigbulten.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.